Članovi i saradnici

ČLANOVI:

Ne radimo po principu članstva, jer smatramo da kvantitet nije mera uspeha. Često se dešava, da kada se radi po tom principu , da  ti isti članovi zahtevaju dosta pažnje i privilegija, koje mi nismo u mogućnosti da im ispunimo.

Mi imamo malo zaposlenih ljudi, a jako puno posla, tako da  nemamo vremena da se brinemo o članovima.

Monika Brukner i aktivni članovi u inostranstvu rade na dobrovoljnoj bazi. Ljudi koji nam od tamo pomažu, dugi niz godina cene i poštuju naš rad, dobijaju izveštaje o njemu, ali nisu članovi našeg društva.

Pravih članova društva ima malo i to su samo aktivisti, kako ovde, tako i u inostranstvu.

SARADNICI:

  • Naš glavni saradnik jeste naše društvo iz Švajcarske, koje je stvoreno, da obezbedi i kontroliše finansije našeg društva.

  • Svako može da nas kontaktira. Ono što nam je bitno, jeste ozbiljnost, jer smo malobrojni, a naš posao oduzima mnogo vremena i energije i ne bi želeli da ih trošimo na neozbiljne ljude i prazne razgovore.

  • Imamo dobro iskustvo sa nekim opštinskim vlastima. Ako je saradnja korektna i ozbiljna, rezultati mogu biti odlični.

  • Dobro sarađujemo i sa drugim društvima za zaštitu životinja, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva. Među njima su i razni zoološki vrtovi.

Mi smo uglavnom terenci. Pomažemo gde god je to potrebno, radimo projekte, edukujemo po školama i drugim institucijama itd.

Otvoreni smo za svaki vid saradnje i ne zahtevamo da se radi po istom principu kao i mi, već poštujemo i cenimo i onoga ko radi drugačije.