Prvih šest godina porodica Brukner je sama finansirala društvo. Postepeno, kako se društvo razvijalo, počele su pristizati i male donacije od strane porodičnih prijatelja. Kako se krug prijatelja, koji nam pomažu svojim donacijama, širio, preporučili su nas fondaciji koju je osnovala jedna starija žena, koja bila oduševljena našim trudom, radom i zalaganjem. Nažalost, ta žena je preminula, a osobe koje su  pruzele njeno mesto, nisu želele da nastave saradnju sa nama. Naše društvo je tada zapalo u veliku krizu i situacija je izgledala beznadežno. Međutim, tada je došla porodica Forster i stala u našu odbranu, ne dozvolivši da društvo nestane. Fondacija je nastavila sa donacijama, koje sada iznose  oko 1/5 od ukupnih donacija, na čemu smo im veoma zahvalni. Ostatak sredstava dolazi od privatnih donacija.Donatori u poseti:

Kako to funkcioniše?

 

Tokom svih ovih godina, formirao se krug ljudi,(prijatelji, komšije, ljubitelji životinja), koji nam pomažu svojim redovnim donacijama na kojima smo im veoma zahvalni. Ti ljudi  nisu članovi našeg društva, ali nas poznaju, podržavaju i veruju u naš rad. Oni četiri puta godišnje dobijaju pismeni izveštaj o našem radu. Saradnja sa njima je veoma prijatan.

Mi jednom godišnje na različitim mestima u Švajcarskoj, njima prezentujemo izveštaje o našem radu. Prikazujemo filmove, radove na projektima, rad sa životinjama itd.

Ko sakuplja sve finansije?

 

Sve finansije koje pristižu u naše društvo dolaze iz Švajcarske.

Zbog toga je osnovano društvo za zaštitu životinja u Švajcarskoj (Društvo za zaštitu životinja i prirode Đurđevo~Švajcarske iz Brittnau), čija je osnovna funkcija finansijska pomoć isključivo našem društvu. Oni su tu da obezbede i kontrolišu finansije. Tako da po pitanju finansija, naše društvo prolazi kroz tri vrste kontrole. Kontroliše nas fondacija, društvo iz Švajcarske i država Švajcarska.

 

 

Kako funkcionišu finansijske transakcije u Srbiji?


Oko 85% naših troškova se plaća preko agencije (preko fakture).

Oko 15% se plaća gotovinom, tačnije samo ono što drugačije ne može.

 

FINANSIJSKA SITUACIJA:

 

Uprkos tome što mnogi misle da raspolažemo sa bogatim budžetom, naša finansijska situacija nije ni malo blistava, jer sva dobijena sredstva odmah utrošimo na životinje. Smatramo da smo dužni svaku donaciju da usmerimo u korist životinja i zato naše društvo nema finansijskih rezervi. A, od kada je uveden PDV, naše finansijsko stanje se još drastičnije pogoršalo.


Kuća za mačke