Kazne

 

P.S.     Zakoni se stalno menjaju a samim tim i kazne.

U nekim slučajevima kazne mogu biti drastično veće.

Fizička i pravna lica imaju različite visine kazni, daleko veće su kazne za pravna lica.

 Dečak (15) osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva psa

Sud u američkom okrugu Kent osudio je 15-godišnjeg Džonatana Kastelana na 20 godina zatvora, zbog toga što je provalio u kuću porodice Soto u Kentvudu i čekićem ubio njihovog psića Pinta.

Svirepi tinejdžer i njegov 13-godišnji prijatelj provalili su 15.maja u kuću porodice Soto zbog pljačke. Razbili su prozor, a unutra ih je dočekao jazavičar Pinto, koji je lajao i skakao po njima.

UBICA Okrutni dečak čekićem je do smrti udarao bespomoćnog psića po glavi, a onda ga je bacio na krevet u pokrio ga ćebetom da ne bi morao da ga gleda. Vlasnik Abel Soto, u tom trenutku se vratio kući i zatekao provalnike i jeziv prizor na krevetu.
Kastelan se na sudu izvinio porodici Soto zbog ubistva psa i rekao da ne prođe nijedan dan da ne pomisli na ono što je uradio. ’Nadam se da će imati snage da mi oproste’ kazao je tinejdžer. Međutim, američki zakoni koji se bave zaštitom životinja vrlo su strogi, naročito kada se radi o brutalnom i hladnokrvnom ubijanju, pa je dečak osuđen na 20 godina zatvora. Njegova majka je u sudnici plakala i molila sudiju da joj pusti sina. Njen stariji sin Hulio (20) je takođe u zatvoru zbog oružane pljačke i ubistva.
Inače, bračni par Soto se zbog potresnog događaja iselio iz kuće, a rekli su da su zadovoljni presudom jer je dečak pretnja za društvo. Priča o svirepom ubistvu malenog psa potresla je mnoge Amerikance, pa je neimenovani čovek poklonio porodici štene jazavičara.


Ugrožene vrste životinja u Srbiji - dokument 1

Ugrožene vrste životinja u Srbiji - dokument 2

Kazne za ugrožene vrste životinja u Srbiji