Divan sunčan dan u Novom Sadu

NOVI SAD

23.03.2013. subota 12h

Pomislio bi čovek divota malo prošetati, ali...

Prva grupa 4 ili 5 pasa napuštenih od strane vlasnika leže da uhvate malo toplog sunca, bez nade i budućnosti, gde će i kako završiti ovaj dan?

Druga grupa 3 velika psa malo dalje od one prve grupe, napušteni od vlansika, gladni, žedni, leže na suncu da ogreju kosti, bez nade i budućnosti, gde će i kako završiti ovaj dan?

Treći, usamljeni napušten od vlasnika, malo dalje od druge grupe, gladan, žedan, greje kosti na suncu, bez nade i budućnosti, gde će i kako završiti ovaj dan?

Četvrta grupa 5 velikih pasa, malo dalje od onog usamljenog sa stanice od toga jedan njufaunlend napušteni od vlansika bez nade i budućnosti, gde će i kako završiti ovaj dan?

Peta grupa 4 velika psa, 100m dalje od četvrte grupe, bez nade i budućnosti, gde će i kako završiti ovaj dan?

U roku od pola sata 17 napuštenih pasa na putu od Merkatora do Spensa. Građani Novog Sada, njih 17 vlasnika napustili su svoje pse, njih 17 su se rešili svojih pasa tako što su ih izbacili na ulicu. Građani, koji su punoletni i imaju pravo glasa u ovom gradu, smatraju da mogu da se ovako ponašaju, njih 17 daju sebi za pravo da izbace 17 živih bića na ulicu smatrajući da Opština treba da "počisti" njihov bezobrazluk i bahatost a oni nastavili da žive kao da se nista nije dogodilo. Ali dogodilo se...

Divan sunčan dan... Preseo mi je ovaj divan sunčan dan... Svaki dan u ovom gradu je ovakav. Dokle više? Dokle više da VLASNICI PROLAZE  NEKAŽNJENO? Dokle više da im Opština dozvoljava da ovo rade? 17 građana ili građanki ovog grada izbacilo je 17 pasa na ulicu. Da li je iko od njih odgovarao za ovaj zločin?

 

Autor: Snežana Milović

Gradjanka Novog Sada - kako to sramno zvuči!