Priča o životinjama

PAS LINOLino je pas koji je bio izbačen i kuće i nađen je na ulici pre par godina. Imao je sreću da putuje u Nemačku na udomljavanje. To nas je veoma obradovalo. Međutim, Lino je dugo sedeo u malom privatnom azilu u Nemačkoj i čekao svoj novi dom.


Dobili smo poziv i rekli su nam konačno da Lino nije za udomljavanje, jer je mešanac sa vrstom psa koji je namenjen za borbu.

Lino se vratio na salaš i od tada je veran čuvar salaša, kome ne promakne ni jedan posetilac salaša u bilo koje dana i noć.KONJ NIMFA KOJI VIŠE NE RADI


Stara kobila Nimfa je svoj život provela u jahačkoj školi, gde je služila kao sportski konj. Čuli smo da ona, ustvari, nije bila gajena sa puno nežnosti i ljubavi, već je tretirana kao tipičan konj za rad.


Još uvek se vidi da nema puno poverenja u čoveka, da je još istraumirana zbog svih patnji kroz koje je prošla. Ona je jako mirna i pokazuje nam da je zahvalna što smo dobri prema njoj.

Voli da se druži sa drugim konjima na paši, pogotovo sa drugom Shayenne.

Nimfa ima sigurno više od 23 godine, a zube skoro da nema... Zdravlje joj je sve lošije, a ona slabija, pa je veterinar po potrebi posećuje. Tužni smo dok je gledamo, ali smo sretni jer smo ipak uspeli da joj bar obezbedimo dostojanstven život.

P.S. Umrla je prirodnom smrću

 

Ali na njeno mesto je stigao Bleki, konj koji je služio policiji skoro 20 godina, nakon čega je stigao u jahačku školu.

Sada ima 29 godina i živeće kod nas do kraja svog života.


P.S. Umro je prirodnom smrću 11.08.2011 god.

 

 

KRAVE KOJE SE NE MUZU


Možda je za neke ljude zanimljivo zašto mi nemuzemo naše krave. Razlog je taj što mi hoćemo da presečemo taj smrtonosni lanac rađanja. Svaka krava u svom životu u proseku rađa od 5 do 10 teladi.


Po statistici oko 50% su muška telad koja sigurno idu u klanicu.

Druga polovina su ženke i one dalje rađaju. To znači da bi naših 5 krava otelilo oko 50 teladi dok žive kod nas. Tih 50 teladi od kojih su 25 u proseku ženke otelile bi opet 250 teladi... itd.

Mi ne pristajemo na taj lanac bespotrebnog rađanja I ubijanja . To je razlog zašto naše krave ne rađaju.

 

KRAVA BEGULJA KOJA JE IZBEGLA SMRT


Krava Begulja koja je savladala sve prepreke i uspela da pobegne iz klanice, lutala je po Novom Sadu dok nije došla kod nas. Ona je sada srećna i zadovoljna, jer je ovde pronašla ljubav, mir, društvo i utočište do kraja života.

Autor: Miščević Miroslava